Hei!

Nimeni on Veera Kiviniemi, asun Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa. Perheeseeni kuuluu avomies, kaksi lasta, kolme koiraa sekä kanalauma.

Meillä on aina ollut koiria kotona, mm. bernhardilainen, saksanseisojia, beagle. Ensimmäisen oman koirani, sekarotuisen Ronjan hankin opiskellessani, joka porskuttaa edelleen 11-vuotiaana. Pitkäaikaisen hevosharrastuksen jäädessä taustalle ajanpuutteen vuoksi, syntyi ajatus harrastuskoiran hankkimisesta. Labradorinnoutaja ja lapinporokoira olivat vahvat ehdokkaat ja jossain netin syövereissä törmäsin stabiin. Kävimme tutustumassa rotuun koirieni kasvattajan luona, ja niin Peppi muutti meille syksyllä 2013.

Sitka muutti meille hieman vahingossa vuotta myöhemmin nuorena kodinvaihtajana, samaan aikaan kun kuopuksemme oli vain muutaman kuukauden ikäinen. Kaikki selvisivät hengissä ;)

Kasvattajan peruskurssin kävin talvella 2015 ja kennelnimeni hyväksyttiin joulukuussa 2016. Pepin ensimmäinen pentue syntyi kasvattajansa nimiin kesällä 2016. Ainoa pentu, Aarre muutti Ouluun ja ystävystyimme omistajan kanssa. Olen kiitollinen saamastani avusta ja yhteistyöstä Pepin ja Sitkan kasvattajan kanssa.

Hankin metsästyskortin keväällä ja toivon pystyväni käyttämään koiria metsästystovereina. Molemmilla koirillani on riistaviettiä, ja Sitkan kanssa pyörähdimmekin nuorten kanakoirien katselmuksessa Junkkarissa 2015. Aika näyttää, syttyykö Sitka kunnolla linnuille kun saamme sille riistakosketuksia.

Kasvatustyössäni haluan painottaa erityisesti rodun luonnetta. Arvostan erityisesti käyttöominaisuuksia, sitä että koira toimii hyvin useissa eri tilanteissa ja se voi reissata mukana mihin vain ja että arki sen kanssa on ongelmatonta.

Pyrin tutkimaan koirieni terveyden ja toivon myös tulevien kasvattieni omistajilta aktiivisuutta koirien kuvaamiseen, näin saan kasvattajana tärkeää tietoa koiristani. En vaadi koetuloksia omistajilta, mutta olen iloinen aktiivisuudesta koiran kanssa - stabi on energinen rotu, joka vaatii tekemistä pysyäkseen tyytyväisenä. Pohjois-Suomessa meillä on pieni mutta kohtuullisen aktiivinen stabiporukka, johon otamme uusia ihmisiä avosylin vastaan.

Pentueemme kasvavat luovutusikään perheen parissa tottuen samalla elämisen normaaleihin ääniin ja lapsiin. Kasvatustoimintani on hyvin pienimuotoista, ja teetän pentuja vain sellaisista yhdistelmistä, joista voisin itsekin jättää pennun kotiin.